HTML

A gyerek ágynál elvárás a variálhatóság

2015.03.24. 20:37 tothgeza16

A gyerek ágy a gyerekszobák egyik meghatározó eleme, a gyerekek 10-12 órát töltenek benne minden nap, ezért nem elhanyagolható a kivitelézése, minősége.

A gyerek ágynál elvárás a variálhatóság, a szétszedhetőség, utólagos átépíthetőség, biztonság, praktikum, pormentesség.

A gyerek ágy kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe venni, a hely kihasználás, jó tárolási lehetőség, kényelmi szempontok, az ágy minősége, megfelelő alátámasztás a gerincoszlopnak, hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerek ágy tökéletes komfort érzetet nyújtson a pihenéshez és az egészséges fejlődéshez.

Amikor egy átmeneti méretben gondolkodunk, annak előnye, hogy nem foglal nagy helyet , a gyerek sem tűnik el az ágyban, és a matrac nincs olyan magasan a földtől. Hátránya, hogy a gyerekkor második felében újra kell cserélni.

A gyerek ágy fontos tartozéka a matrac, a leggyakrabban a természetes alapanyagú kókusz ágybetétet választják a szülők, mert jól szellőző, könnyen tisztítható, higiéniai szempontból teljesen gyerekbarát.

A matrac higiéniája elsősorban nem a matractest alapanyagain keresztül tudjuk megvalósítani, sokkal inkább a matractestet körülvevő anyagokkal. A matracot körülveszi egy lezippzározható és 60 fokon mosható matrac húzat, vásárolhatunk egy matracvédőt, vízzárós vagy nem vízzárós, de főzhető kivitelben, majd erre húzhatjuk a lepedőt.

A gyerekmatrac vásárlásakor egy folyamatosan növő szervezetről kell gondoskodni, ebben az életszakaszban még nem beszélhetünk felnőttekre jellemző testsúlyról, ezért keressünk olyan matracot, amely az alacsonyabb testsúly mellett is biztosítani tudja azokat a kényelmi, ízületi és gerincvédelmi funkciókat, amit a felnőttnek szánt matracoktól is elvárnánk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerek-agy.blog.hu/api/trackback/id/tr747301607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása